Om mig

Jeg er født den 7. februar 1977. Jeg bor i Hobro sammen med min dejlige familie. 

Jeg er født med det sjældne handicap: Osteogenesis Imperfecta, som oversat betyder ”medfødt knogleskørhed”. Der er godt 300 personer i Danmark med dette handicap, og vi er knap 50 med den svære type III, som jeg har.

Mit handicap har de mest betydelige konsekvenser i årene før puberteten. Det skyldes, at knoglerne i denne periode af ens liv er mest porøse, men det skyldes også, at knoglerne vokser deformt. Mine knogler og brudene har primært relateret sig til benene. Af regulære uheldsbrud har jeg haft ca. 10-15 i benene plus et par kravebensbrud og et lille skulderbrud. Alle brudene har været før slut-1990`erne, dog med en væsentlig undtagelse i februar 2011, hvor jeg brækkede mit højre lårben. I november 2018 brækkede jeg min venstre underarm i forbindelse med et fald. Løbende gennem barne- og teenageårene har jeg været igennem operationer af benene. Disse operationer blev fortaget med henblik på at udrette mine deforme knogler.

Mit handicap gør også, at jeg kun er 122 cm høj, og at jeg sidder i manuel kørestol. Jeg kan dog bruge krykker, når det er umuligt at komme frem med kørestol. Men kørestolen foretrækker jeg så absolut, fordi jeg udmattes ganske hurtigt, hvis jeg går. Smerter, ringe udholdenhed, manglende energi og træthed har desværre præget mit hverdagsliv, specielt i de seneste ti år.

For at beskytte mine knogler, og for at kunne magte så mange gøremål som muligt, bruger jeg meget tid på at holde mig fysisk i gang. Jeg har svømmet, siden jeg var tre. Derudover går jeg til træning og fysioterapi to gange ugentligt, og så går jeg en lille tur med krykker eller rollator engang imellem. Jeg har også en fiks trehjulet cykel, som jeg motionerer på.

Bredt betragtet er min hovedinteresse politik og samfundsforhold, og har jeg tid og kræfter, blander jeg mig gerne i debatten. For at følge med bruger jeg megen tid på avislæsning, og jeg abonnerer på Jyllands-Posten og Nordjyske samt magasinet Ræson.

Jeg føler stor tilfredshed og glæde ved at fordybe mig og tilegne mig ny viden. Derfor er avislæsning som nævnt vigtig for mig, men jeg nyder også i den grad at læse bøger. Og bøger må vel betegnes som min store hobby. Jeg læser fagbøger indenfor statskundskab og sociologi, historiske bøger, politiske biografier, debatbøger og skønlitterære bøger.

Den 1. juni 2014 gik jeg på førtidspension efter knap 10 års ansættelse i hhv. Randers og Viborg Kommune samt Region Midtjylland. At søge pension er absolut det bedste, jeg har gjort for min krop og min familie, selvom beslutningen om pension var svær. 

Ovenstående gav forhåbentlig et lille indblik i, hvem jeg er, og hvad jeg interesserer mig for. Du får et yderligere indblik i mine interesser og aktiviteter ved at se dig omkring i de forskellige menuer. Billederne er fra april 2019, dog er billedet under "CV" fra september 2020.

Juni 2021