Om mig

Jeg er født den 7. februar 1977. Jeg bor i Hobro sammen med min dejlige familie. 

Jeg er født med det sjældne handicap: Osteogenesis Imperfecta (OI), som oversat betyder ”medfødt knogleskørhed”. Der er godt 300 personer i Danmark med dette handicap, og vi er knap 50 med den svære type III, som jeg har. Det er dog meget omdiskuteret, hvor mange der egentlig har OI.

Mit handicap har de mest betydelige konsekvenser i årene før puberteten. Det skyldes, at knoglerne i denne periode af ens liv er mest porøse, men det skyldes også, at knoglerne - ikke mindst bentøjet - vokser deformt. 

Af regulære uheldsbrud har jeg haft knap 15 benbrud, et par kravebensbrud, et lille skulderbrud, et brud i armen og sidste gang - i maj 2023 - et bækkenbrud. Da jeg var færdig med at vokse, kunne mine vind og skæve ben udrettes kirurgisk, så de ser "nogenlunde" lige ud. Min sidste planlagte operation fandt sted i sommeren 1998.

Mit handicap gør også, at jeg kun er 122 cm høj, og at jeg sidder i manuel kørestol. Jeg kan dog bruge krykker, når det er umuligt at komme frem med kørestol. Men kørestolen foretrækker jeg så absolut, fordi jeg udmattes ganske hurtigt, hvis jeg går. Smerter, ringe udholdenhed, manglende energi og træthed har desværre præget mit hverdagsliv, specielt de sidste 12-15 år.

Den 1. juni 2014 gik jeg på førtidspension efter knap 10 års ansættelse i administrationen i Randers og Viborg Kommune samt i Region Midtjylland. At søge pension er absolut det bedste, jeg har gjort for min krop og min familie, selvom beslutningen var svær. 

For at beskytte mine knogler, og for at kunne magte så mange hverdagsaktiviteter som muligt, bruger jeg meget tid på at holde mig fysisk i gang. Som 3-årig kom jeg i et bassin, og siden da har svømmehaller og "det store bassin" været en ugentlig foreteelse. De sidste tre år har jeg svømmet 1.100 meter i gennemsnit pr gang, og det er absolut disciplinerne bryst- og rygcrawl, som jeg foretrækker.

Foruden svømning går jeg til træning og fysioterapi tre gange ugentligt, og så går jeg en lille tur med krykker eller rollator engang imellem. Jeg har også en fiks 3-hjulet cykel, som jeg motionerer på.

Bredt betragtet er min hovedinteresse politik og samfundsforhold, og har jeg tid og kræfter, blander jeg mig gerne i debatten. For at følge med bruger jeg megen tid på avislæsning, og jeg abonnerer på Jyllands-Posten og Politiken. Jeg abonnerer også på magasinet Ræson og årsskriftet Critique. 

Jeg føler stor tilfredshed og glæde ved at fordybe mig og tilegne mig ny viden. Udover avislæsningen nyder jeg også i den grad at læse bøger. Og bøger må vel betegnes som min store hobby. Jeg læser fagbøger indenfor statskundskab og sociologi, politiske biografier, debatbøger og i mindre grad historiske og skønlitterære bøger.

Bestyrelsesarbejder har jeg også altid fundet interessant og givende, bl.a. fordi det giver mig mulighed for at præge udviklingen på dette eller hin område. Samtidig møder jeg nye mennesker, og det er vigtigt for et socialt menneske som mig.

Ovenstående gav forhåbentlig et lille indblik i, hvem jeg er, og hvad jeg interesserer mig for. Du får et yderligere indblik i mine interesser og aktiviteter ved at se dig omkring i de forskellige menuer. Billederne er fra april 2019, dog er billedet under "CV" fra september 2020.

Januar 2024