Ny lufthavn er en skør idé

Bragt i Randers Amtsavis, den 07-06-2016

Idéen med en ny lufthavn nær Aarhus har helt fra begyndelsen været dømt til at mislykkes. Nu er der brugt en masse år på at snakke om idéen og undersøge dens holdbarhed, og nu ser det heldigvis ud til, at lufthavnsprojektet med den nylige analyserapport forhåbentligt helt kan lægges i graven.

Det største problem ved idéen om en ny lufthavn nær Aarhus har været den manglende folkelige opbakning. Et væsentligt argument for mange er, at Danmark er så lille et land, at der ikke er behov for en ny storlufthavn nær Aarhus. Afstanden til lufthavnene i Tirstrup, Aalborg og Billund er til at overse for de fleste, så hvorfor bruge en anseelig sum på en ny lufthavn nær Aarhus som erstatning for den i Tirstrup, når der er så få, som føler et egentligt behov?

De toneangivende aktører bør i stedet arbejde for at konsolidere lufthavnen i Tirstrup. Det kunne blandt andet ske ved at etablere en ny omfartsvej uden om Auning (rute 16), og ved en forlængelse af Djurslandsmotorvejen fra Løgten til Tirstrup. Uanset hvad har idéen med en ny lufthavn nær Aarhus altid været skør. For uden folkelig opbakning er projektet dømt til at mislykkes på forhånd.