En god dag

Bragt i Randers Amtsavis, den 18-09-2015

I går, onsdag den 16. september, blev cykelstien mellem Fårup og Nørbæk indviet. Det var en god dag. Det har været op ad bakke at få den sti vedtaget. Men nu står den her, endelig. Og det efter en kamp, som har stået på i adskillige årtier.

Det vækker også gode følelser, at et byrådsflertal har lyttet til os ”heroppe” i kommunens nordvestlige hjørne. Det er på ingen måde uvæsentligt, at man som borger i et udkantsområde føler sig lyttet til og forstået. Stemningen af mismod kan let opstå, som borger i en landsby i kommunens udkant. Kort sagt er det af stor betydning for stemningen ”heroppe”, at den cykelsti endelig er kommet.

Udover de mange sikkerhedsmæssige grunde til cykelstien, som ikke kan betones nok, så grundsætter stien også den naturlige kobling og samhørighedsfølelse mellem Fårup og Nørbæk.

Som formand for miljø- og teknikudvalget, Frank Nørgaard, også nævnte i sin indvielsestale, så vil vi gerne have stien ført videre op til købmandsforretningen i Fårup, det vil sige henover jernbanebroen i vest. Stien er projekteret, så vi håber, den snart kan vedtages. Det er i hvert fald vigtigt, at der ikke igen går adskillige årtier, før vi får fuldendt stien og dermed anden etape.

Men nu vil vi glæde os, glæde os over den fine cykelsti mellem Fårup og Nørbæk. Onsdag var en god dag, og selvom det regnede, var det en god indvielse med mange mennesker.