Uforståeligt og meningsløst

Bragt i Randers Amtsavis, den 23-12-2014

Den 12. december kl. 7.42 skete der en forfærdelig glatføreulykke mellem Fårup og Nørbæk, som kostede en 42-årig kvinde og hendes 7-årige søn livet. To søde og dejlige mennesker, som jeg begge kendte, er hinsides. Det er komplet uforståeligt og meningsløst.

Jeg kan derfor fuldt ud støtte lederen af 19. december ved Axel Præstmark, som med afsæt i ulykken siger, at ”vi ikke vil miste flere”, fordi der ikke bliver saltet præventivt på de såkaldte klasse 2-veje. På ulykkesstedet blev der ikke saltet præventivt, selvom det er velkendt, at vejene mellem Hammershøj og Fårup via Nørbæk er yderst befærdede, og at vejene i området bruges af mange som transitveje mellem motorvejen og Tjele-Bjerringbro-området.

Høj trafiksikkerhed er alfa og omega, og det skal indebære, at der saltes præventivt på en langt større del af klasse 2-vejene i Randers Kommune, herunder også på vejene mellem Fårup og Hammershøj via Nørbæk. Så fint at udvalgsformand Frank Nørgaard (DF) og Miljø- og Teknikforvaltningen arbejder på en løsning, hvor der i langt højere grad saltes præventivt. Jeg forventer, at byrådet i sidste instans støtter præventiv saltning på en større del af vejene i landområderne.

Trafiksikkerhed mellem Fårup og Nørbæk handler foruden saltning også om den endnu ikke anlagte cykelsti. Etape 1 af cykelstien er vedtaget, og den bliver forhåbentlig anlagt senest til sommeren 2015. Etape 2 vedtages forhåbentlig i den nærmeste fremtid.

Trafiksikkerhed i Fårup-Nørbæk-området skal opprioriteres, så vi ikke mister flere menneskeliv på en meningsløs og tragisk måde.