Socialdemokraterne godter sig

Bragt i Randers Amtsavis, den 16-06-2014

Der er ingen tvivl om, at Socialdemokraterne på Christiansborg godter sig vældigt i denne tid. Her tænker jeg selvsagt på Lars Løkke Rasmussens færd ned fra tinderne, som Venstres og oppositionens ubestridte leder. Tænk at et sjuskehoved som Lars Løkke på den måde kan få lov til at ødelægge et gammelt og solidt parti som Venstre, uden at han med det samme får sparket.

Som partileder er man nemlig et forbillede for vælgerne, og vælgerne spejler sig i en partileders gøren og laden. Samtidig betyder de personlige forhold noget som politiker og ikke mindst som partileder. Der er en indbygget forbindelse mellem personlige og politiske forhold. Endelig er der ikke plads til rod og lemfældigheder som partileder. Er en partileder ikke i stand til at have styr og orden på egne sager, hvordan kan han så have styr og orden på ”landets sager”?

Socialdemokraterne fik det optimale ud af Lars Løkkes laisser faire attitude over for forvaltningen af Venstre penge og hans manglende nidkærhed. Det optimale udbytte for Socialdemokraterne med et sådan sjuskehoved som Lars Løkke var, at han forblev som partileder – hvilket jo overraskende rent faktisk skete.

Det mindst optimale udbytte for Socialdemokraterne havde været, hvis Lars Løkke med det samme havde overladt rorpinden som partiformand for Venstre til Kristian Jensen. Et partiformandsskifte som også Venstre i Randers Kommune, i øvrigt i samklang med andre Venstre-kommuneforeninger, rent faktisk ønskede.

Så de er nok ikke så kede af det hos Socialdemokraterne over, at Lars Løkke formåede at binde endnu en sløjfe om sin egen ”Løkke” som partiformand hos Venstre. Ja, de godter sig angiveligt hos Socialdemokraterne og hoverer usagte.