God plads til papiraviserne

Bragt i Information, den 18-05-2011

I kronikken 16. maj argumenterer Lotte Dahlmann for, at mediestøtten skal fordeles på en sådan vis, at det primært er de elektroniske medier, der tilgodeses, mens tiden for papiraviserne er udløbet. Mediebranchen er nostalgikere, når de kæmper for papiraviserne, mener hun.

Dahlmann undlader dog en række forhold i hendes argumentation for papiravisernes vigtige eksistensberettigelse.

For det første har papiraviserne den klare fordel, at læserne får tilbudt en bred vifte af artikler, som de ellers ikke på egen hånd vil have søgt efter på fx internettet. Du er yderst selektiv, når du surfer rundt på internettet. Anderledes udtrykt får du udvidet din horisont væsentligt ved at læse en papiravis.

For det andet læser mange bedre på gængs print og papir end på skærme og forbinder det med hygge, når de sidder med en avis i hånden. Mange udskriver papirudgaver af artikler fra nettet, fordi det ellers er for trættende at læse.

Kombineret med alsidigheden er papiravisen derfor også mere velegnet til fordybelse. Og så er papiraviserne for øvrigt også velegnede, når man holder undervisning for øje.

Tiden er helt givet fortsat til papiraviserne – ikke mindst, fordi der efter min mening vil opstå en mæthedsfornemmelse for mange af de elektroniske medier og deres tenderende overfladiskhed.