Glædelig nyhed om ny daginstitution

Bragt i Randers Amtsavis, den 05-04-2011

Randers Amtsavis bragte den 30. marts en artikel om det første spadestik til en ny og såkaldt ”ideel” daginstitution i Stevnstrup. Udover det er glædeligt, at der kommer nybyggede institutioner, der tillige er energirigtige, så bemærker jeg først og fremmest, at daginstitutionen også skal inkludere handicappede børn.

Det betyder nemlig, at institutionen bliver egnet for fx kørestolsbrugere, og dermed skal opfylde tilgængelighedskravene. Samtidig kan jeg læse, at der i institutionen centralt placeres et motions-, sanse- og terapirum, hvor der kan trænes med både de handicappede og ikke-handicappede børn. Det er godt, det er nytænkende, og det er rigtigt set.

Inklusion er et nøgleord for handicappede, fordi det er vigtigt for handicappede at blive inkluderet i samfundets øvrige forhold og hermed skabe lige muligheder.

Derfor er det en glædelig nyhed, at den nye daginstitution i Stevnstrup på den måde opererer med inklusionsbegrebet og lader handicappede børn gå i institutionen på lige fod med de ikke-handicappede. Det er inklusion, når det bedst, og det vil komme alle grupper af børn til gavn.

Jeg ønsker Stevnstrup tillykke med den ”ideelle” daginstitution.