Valget er dit

Bragt i Landsbyerne, den 16-11-2009

Nu er vi nær valgdatoen den 17. november. Det giver anledning til betragtninger omkring, hvor krydset skal sættes. Mange har fortalt mig, at til kommunalvalg er det andre forhold, som er vigtige for deres stemmeafgivning, end når det er til folketingsvalg. Det tror jeg er rigtigt.

Her til valget til Randers Byråd den 17. november, synes mange, det er ligegyldigt, om de stemmer på en fra SF eller Socialdemokraterne eller for eksempel på en fra De Konservative eller Venstre. Det er ét fedt. Dog er det ikke ligegyldigt, hvilken blok man støtter.

Ønsker man at bevare landsbyskolerne og disse skolers overbygninger? Hvis ja så må man stemme på for eksempel Socialdemokraterne frem for Venstre. Ud over det er afgørende hvilken blok man støtter med sin stemme, er kandidaterne og deres profil afgørende.

Her kan mange faktorer være på spil, kan jeg høre. En faktor er kandidatens alder, en anden faktor er kandidatens troværdighed, og en tredje er kandidatens engagement og drive. Endelig er kandidatens mærkesager også afgørende for vælgernes personlige stemmeafgivning. Det er i hvert fald sådan, jeg hører det, når jeg kommer omkring her i valgkampen.

Jeg synes selvfølgelig, jeg har meget at byde på, og har mange nye tanker og en solid profil. Andre kandidater synes selvsagt det samme. Men valget er dit – hvem synes du har gejsten og gnisten til at gøre en forskel?