SF er galt afmarcheret

Bragt i Randers Amtsavis, den 20-01-2009

Folketingsmedlem Jonas Dahl fra SF argumenterer i Randers Amtsavis den 16. januar for et forbud mod købesex. Det vil sige, at sexkunderne skal kriminaliseres. Udgangspunktet for synspunktet er, at det er ”utidssvarende i et moderne samfund, at et menneske kan købe sig til retten over et andet menneskes krop”. Hvad vil det egentlig betyde, hvis SF fik held med deres ønske om forbud mod købesex?

Der vil for det første ske det, at de prostituerede vil føle sig yderligere stigmatiseret. De har ikke brug for mere fordømmelse og moraliseren. Nej de har faktisk brug for støtte og hjælp til at komme ud af deres prostitution.

For det andet vil de prostituerede blive mere udsatte og isolerede. Med et forbud mod købesex skal de i stedet arbejde i det dunkle uden for offentligheden, og de må skjule sig – de må kort sagt gå under jorden.

Endelig vil det drastisk forværre opklaringsarbejdet med handlede kvinder og arbejdet med at fange bagmændene og alfonserne. Nu kan politiet for eksempel ikke længere bruge kunderne som redskab i efterforskningen.

I stedet bør de prostituerede, som ønsker at komme ud af prostitutionen, hjælpes. Det kunne være i form af uvildige rådgivningstilbud. Men det kunne også være i form af ”frit lejde”, hvis de går til deres kommune og beder om hjælp og støtte. Til det sidste er det velkendt, at flere modtager offentlig forsørgelse i form af for eksempel kontanthjælp samtidig med deres prostitution, og de har så ikke opgivet deres foretagende til Skat. Men ”frit lejde” er desværre ikke V-ministrene Claus Hjort Frederiksens og Karen Jespersens kop te.

SFs prostitutionspolitik er forfejlet, og deres ønske om en seksuelmoralsk lovgivning bryder jeg mig ikke om. Målet må være at hjælpe de prostituerede kombineret med en velfunderet indsats mod handel med kvinder. Så nej tak til yderligere stigmatisering af de prostituerede, det har de selvsagt på ingen måde brug for.