Pas på med fakta, Erikslev

Bragt i Randers Amtsavis, den 23-01-2009

I et svar til mit læserindlæg skriver Arne Erikslev den 19. januar, at jeg ikke overholder fakta, at jeg er overfladisk og udviser tegn på fordomme. Tja, det har Erikslev selvfølgelig lov til at mene, men angående fakta, tror jeg nu nok, at det er Erikslev, som omskriver fakta.

Jeg har aldrig sagt, at Randers Byråd var overrepræsenteret af landmænd og folkeskolelærere. Jeg har sagt, at der generelt i landets kommuner var en overrepræsentation af netop disse to faggrupper. Men skidt pyt – vi kan vist ikke koge mere suppe på den pind.

Apropos repræsentativitet: jeg vil gerne her opfordre redaktionen på Randers Amtsavis til at se på partiernes kandidatlister, når de ligger klar. Mere præcist så vil jeg opfordre redaktionen til at se på disse faktorer relateret til repræsentativitet: Køn, alder, uddannelse, erhverv (privat-offentlig), etnicitet og handicap. Samtidig vil jeg opfordre til, at der ses på repræsentativiteten både før og efter valget, altså dels om kandidaterne på stemmesedlen er repræsentative – har vælgerne lidt af hvert at vælge imellem – dels om de indvalgte 31 medlemmer er repræsentative.