Landsbyskolerne skal bevares

Bragt i Landsbyerne, den 03-11-2009

Spidskandidat for Dansk Folkeparti, Frank Nørgaard, svarer den 29. juni i Randers Amtsavis på et af mine tidligere læserindlæg. Om skolerne i landsbyerne skriver Frank Nørgaard:

”Dansk Folkeparti vil ikke deltage i lukning af skoler eller daginstitutioner i lokalsamfundet rundt om Randers (husk at klippe det ud…). Skoler og daginstitutioner er set fra min side de vigtigste elementer i fortsat udvikling af landsbyerne”.

Dette standpunkt er jeg meget enig i. Vi kan nemlig ikke komme uden om, at skoler og daginstitutioner er aldeles centrale for landsbyerne. Det er faktisk, sammen med den lokale dagligvarebutik, helt afgørende for landsbyernes trivsel og dynamik og dermed også for udviklingen.

Nu er der heldigvis ikke mange indikationer for, at de borgerlige får flertal, når stemmerne er talt op her efter valget den 17. november. Men skulle det ske, så forstår jeg Frank Nørgaards udtalelse derhen, at han og Dansk Folkeparti vil gå imod Venstres snak om et muligt behov for skolelukninger på landet, herunder ikke mindst nedlæggelse af skolernes overbygninger.

Endelig betyder Frank Nørgaards udtalelse, at vi kan forvente, at Dansk Folkeparti er villig til at løsrive sig fra Venstre i spørgsmål om skolerne i landsbyerne. Det er godt, det er interessant, og det er tankevækkende.