Flere fattige børn i Danmark

Bragt i Randers Amtsavis, den 29-07-2009

Antallet af fattige børn er støt stigende. I 2001 da den nuværende regering tiltrådte lå tallet af fattige børn mellem 35.000 og 38.000, mens det her i 2009 skønnes til at ligge mellem 45.000 og 50.000. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Tallene er stærkt bekymrende, men desværre ikke overraskende.

Humanitære ferielejre oplever på den baggrund en pæn stigning i antallet af ansøgninger. Det oplever for eksempel ASF-Dansk Folkehjælp og Ungdommens Røde Kors. Formålet med lejrene er at give forældre og børn en ferie, hvor de ikke skal bekymre sig om deres knappe økonomi og de deraf afledte hverdagsproblemer.

Den borgerlige regering har med støtte fra Dansk Folkeparti intet gjort ved denne udvikling med flere og flere fattige børn. De erkender ikke engang problemet og dets omfang. Snarere tværtimod. Det viser sig ved undvigende og intetsigende bemærkninger fra indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V).

Hvorfor kerer Dansk Folkeparti sig ikke mere om de fattige familier og får sat regeringen på plads? Tja, her endnu en vægtig grund til at stemme socialdemokratisk, og endnu et område som tydeliggør, at Dansk Folkepartis sociale ansvarlighed ligger på et lille sted.