Den ligegyldige historie

Bragt i Århus Stiftstidende, den 26-05-2009

En af topnyhederne fredag 22. maj hos både DR P4 Østjylland og TV2 Østjylland var Århus Stiftstidendes historie om, at borgmester i Århus Nicolai Wammen (S) nu har fundet sig en kæreste, og det er så den ti år yngre Mai Henriksen, byrådsmedlem for De Konservative i Odense.

Da jeg hørte og så denne tophistorie, så tænkte jeg, at det var bemærkelsesværdigt, at to så store medier valgte at bringe denne kærlighedshistorie. Det næste vi hører om er sikkert, at de flytter sammen og ønsker sig børn.

Det er en aldeles ligegyldig historie, fordi der ikke er noget forhold mellem politik og politikergerningen på den ene side og personlig kærlighed på den anden.

At Nicolai Wammen og Mai Henriksen accepterer at lade sig interviewe om deres kærlighed vækker forundring. Men der er snart kommunalvalg, og så handler det måske om at gøre sig bemærket og vise, at politikere også er ”almindelige” mennesker med følelser. Politikere forelsker sig nemlig også. Det er måske også for at opnå anseelse.

Der hersker ingen tvivl om, at historien er med til at forfladige politik og ”privatiserer” politikergerningen.

Medierne skal altid huske at træde varsomt samt vælge og dosere deres valg af nyheder. Men går det forelskede par fra hinanden, så regner jeg da med, at vi bliver orienteret. Denne eventuelle historie må vi da høre om, hvis medierne skal være konsekvente i deres valg af nyheder. Nej, det holder bare ikke!

Politik bliver med ligegyldige historier forfladiget, og det skal medierne som en central aktør være med til at undgå.