Tag dig i agt for karismaen, Villy

Bragt i Randers Amtsavis, den 07-05-2008

Selvom SF har mistet lidt af pusten i de seneste meningsmålinger, må det medgives, at SF rider på en venstreorienteret tidsånd, de har styr på tropperne, de lukrerer på Socialdemokraternes midlertidige afmatning, og så har de en karismatisk leder i Villy. Man fristes næsten til at sige: ”Vores alle sammen Villy”. Ja vi er jo stort set alle på fornavn med den partipolitiske guru fra SF.

Spørgsmålet er så, at hvis opfattelsen af Villys karisma og retoriske begavelse ændres, om så ikke SF vil miste mange af de vælgere, som er hoppet over på SF-toget? Historien viser, at partiledere skal vogte nidkært om deres karisma. For eksempel var Hilmar Baunsgaard efter sigende den første statsminister med tv-tække og en brillant kommunikator. Men det gik grueligt galt for De Radikale i 1970`erne, og Baunsgaard valgte at gå af som partileder efter et valgnederlag og endnu et markant mandattab i 1975.

Karisma fungerer kun i det lange løb for en partileder, hvis pågældende tillige er en dygtig strateg, er indsigtsfuld, er klog, vækker tillid og virker troværdig. Rådet til Villy må derfor være: Tag dig i agt for karismaen!