…men snakke kan hun

Bragt i Randers Amtsavis, den 12-08-2008

Snakken går og går fra ligestillingsminister Karen Jespersens (V) mund. Hun taler varmt for ligestilling mellem mænd og kvinder, men når det kommer til stykket, halter vi i Danmark langt efter de andre nordiske lande.

I de andre nordiske lande snakker de ikke bare, de er ikke bare passive, nej de andre nordiske lande sætter handling bag ordene. De andre nordiske lande vil nemlig ligestillingen. På flere områder halter Danmark langt bagud, når vi snakker ligestilling:

Lønstatistikken er ubrugelig. Her bør vi have en kønsopdelt statistik på virksomhedsniveau. Der er alt for få kvindelige bestyrelsesmedlemmer inden for de børsnoterede selskaber. Her kunne en kvoteordning overvejes.

I Danmark har vi ikke øremærket barsel til fædrene. Her ønsker regeringen frivillighed, men også på dette område bør der være en positiv og håndfast indsats i form af øremærket barsel til fædrene. Ligestilling er tilsyneladende ikke en vigtig værdi i Danmark.

Ligestilling er ikke vigtig for VK-regeringen og dens støtter i Dansk Folkeparti. Hvorfor snakker vor ligestillingsminister Karen Jespersen kun? Hvorfor lovgiver hun ikke? Ligestilling skal ikke bare være noget, vi snakker om.

Når vi ser på kendsgerningerne, er det vist kun på papiret, vi i Danmark har en ligestillingsminister. Men snakke om ligestilling det kan hun!