Ikke let at være en lille fisk

Bragt i Randers Amtsavis, den 26-11-2008

Byrådsmedlem Daniel Madié fra De Konservative klandrer i et læserindlæg i Amtsavisen den 22. november over, at Randers Amtsavis ikke formår dels at blotlægge fordelene ved den borgerlige oppositions budgetforslag i tilstrækkelig grad relateret til centrum-venstre-flertallets forslag, dels at Randers Amtsavis udviser en såkaldt journalistisk bias i centrum-venstre-flertallets favør.

Madiés angreb ligner en lille fisk i det borgerlige akvarum, som synes, det er lidt synd for vælgerne, at de ikke bliver oplyste nok om alle de borgerliges lyksaglige forslag. De Konservative prøver tillige at komme ud af Venstres skygge, og hvad er så mere nærliggende end at klandre lokalpressen.

Naturligvis er det svært at være objektiv, når Randers Amtsavis` rolle skal afdækkes, men jeg synes, at Amtsavisen er blevet mere bredt dækkende og nuanceret, end de var tidligere, hvor der i mine øjne faktisk var en journalistisk bias mod at vægte de borgerliges synspunkter og forslag. For Randers Amtsavis` redaktion er det øjensynligt en svær balanceakt, ikke mindst nu hvor de borgerlige i Randers har valgt konfrontationslinjen.

Hvis man som Madié vælger at kritisere Randers Amtsavis for journalistisk bias, så bør kritikken bygge på solide argumenter. De findes imidlertid ikke. Men der var jo heller ingen, der sagde, det skulle være let at være den lille fisk i det borgerlige akvarium.