Cykelsti mellem Fårup og Nørbæk – før det går galt

Bragt i Randers Amtsavis, den 03-06-2008

I Mariagerfjord Kommune har politikerne tidligere afvist en cykelsti i Katbjerg. Men en dødsulykke i december sidste år med en lille dreng, fik imidlertid politikerne på andre tanker. Nu skal der gøres noget ved trafikforholdene i Katbjerg lød meldingen fra politikerne i maj i år.

Os der bor i Fårup og Nørbæk kan sige det samme – vi har blot ikke haft dødsulykken endnu. Alle der bor i Fårup og Nørbæk kan vist skrive under på, at vejen mellem de to byer er ekstrem farlig. Der er tale om en smal landevej, hvor bilisterne må køre 80 km i timen. Rigtig mange cykler og går dagligt på vejen mellem de to byer, og det er særdeles farligt.

Ikke mindst er det farligt, fordi der går mange unge fra Nørbæk Efterskole på vejen. Det er blandt andet købmanden og grillbaren i Fårup, som lokker. Eleverne er nødsaget til at gå på den trafikerede landevej, medmindre de vil gå på marken. Samtidig er der utroligt mange cyklister mellem byerne, herunder flere der tager ruten mellem de to byer for at nyde Skals Å og området heromkring.

Via efterskolen er jeg bekendt med, at der var planer i Gl. Purhus Kommune om en cykelsti mellem Fårup og Nørbæk, men at planerne blev skrinlagt på grund af økonomien. Spørgsmålet er imidlertid, om vi har råd til at lade være? En cykelsti må simpelthen på Randers Kommunes anlægsbudget!