Ældre fortjener rengøring hver anden uge

Bragt i Randers Amtsavis, den 19-09-2008

I Amtsavisen den 16. september kunne jeg læse, at ét af de besparelsesforslag, Randers Byråd skal tage stilling til, er at reducere rengøringen hos ældre fra hver 2. uge til hver 3. uge. Forslaget er naturligvis kun kommet på banen for at spare penge, for der findes ingen andre argumenter for et sådant besparelsesforslag, medmindre man da er liberal, og ønsker de ældre selv skal betale for rengøring ved det private.

Mon ikke der i de fleste hjem bliver gjort rent 1 gang om ugen? Når man så er blevet ældre, og har brug for at blive visiteret til rengøring, så hedder det hver 2. uge. Men implementeres forvaltningens forslag hedder det så i stedet hver 3. uge. I mine øjne grotesk, hvis forslaget realiseres og en hån mod de ældre, som fortjener hyppigere rengøring end hver 3. uge.

Her skal man også have i erindring, at rollatorer og kørestole slæber skidt og snavs med ind i huset efter at have været ude af huset. Så selvom der kan iværksættes flere lysreguleringer osv. for de 7,1 mio. kr., der kan spares ved at reducere i hyppigheden i rengøringen til ældre, så synes jeg, der er vægtige grunde til, at netop dette forslag skal lægges i arkivskuffen.