Naturcenter Randers - et center for alle

Bragt i Dansk Handicap Forbund, Aarhus-Randers Afdeling, den 01-05-2012

Naturcenter Randers, som før hed Randers Naturskole, startede helt tilbage i 1991 og lægger lige ned til Gudenåen i Randers by. Centeret har gennem årene haft flere og flere besøgende, og i 2009 havde centeret over 26.000 besøgende. Målgruppen er følgende, her citeret fra centerets hjemmeside, www.naturcenter.randers.dk:

”Et besøg på Naturcenteret i Randers er et tilbud til alle institutioner, skoler, eller andre grupper, som har lyst til at tilbringe en grøn dag på stedet. Man kan komme på egen hånd, eller få en naturvejleder til at arrangere en aktivitet.

Private er også meget velkommen i vores almindelige åbningstid – og man behøver ikke på forhånd træffe aftale derom.

Naturcenteret er base for kommunens to naturvejledere, som dels laver arrangementer på Naturcenteret, dels varetager naturformidlingsopgaver i resten af kommunen. Institutioner fra Randers Kommune kan gratis benytte vores tilbud, men for grupper udefra er der en mindre brugerbetaling.

Udendørs er der spændende naturlegeplads, spisesteder, bålsteder med tilgængeligt brænde, samt et dyrehold bestående af får, geder, høns, kaniner og marsvin.”

Siden 2004 er der arbejdet for at gøre centeret større og mere tilgængeligt, således at alle brugere uagtet mobilitet kunne benytte centeret og dets faciliteter. Et større ombygningsprojekt blev sat i gang, og den 10. februar 2012 blev det nye udvidede center officielt indviet. Der er mange gode handicapfaciliteter og centeret er fint tilgængeligt, og der er handicaptoilet. Som formand for Handicaprådet er jeg naturligvis rigtig glad for, at vi i Randers Kommune kan præsentere et så fint center, der giver alle borgere mulighed for at opleve og være en del af naturen.

Den 30. maj skal den nye havn og handicapbådene i Naturcenteret indvies. Bådene kan medtage kørestolsbrugere. Det er et officielt arrangement, og jeg håber mange vil støtte op om indvielsen ved at møde op. Det er fra kl. 11-13.

Læs mere om Naturcenter Randers på www.naturcenter.randers.dk og se evt. deres introduktionsvideo.